Кеч иконата Гробаря сложи край на кариерата си, 75 хиляди го изпратиха на крака (Видео)

"КечМания 33" завърши по изключително драматичен начин

"КечМания 33" завърши по изключително драматичен начин. Една от иконите в развлeкателния спорт - Гробаря, сложи край на кариерата си пред 75 хиляди зрители в Орландо, Флорида.

След десетилетия на ринга, Марк Калуей, както е истинското име на Гробаря, свали шлифера, ръкавиците и шапката си, постави ги в центъра и напусна залата под бурните овации на зрителите. Любопитното е, че аксесоарите му останали на ринга и докато екипът разглабял сцената - никой от работниците не смеел да ги махне в знак на уважение.

52-годишната легенда загуби от новоизгряващата звезда Роман Рейнс в мейн ивънта за вечерта, а слуховете за отказването му се потвърдиха след края му. Много загуби и контузии накараха една от иконите на кеча да прекрати кариерата си. Според американските издания Гробаря трябва да се подложи на операция на тазобедрената става, която е причината за неговото пенсиониране. Интервенцията е отлагана дълго време.

Гробаря ще бъде запомнен от феновете с непобедимата серия на "КечМания" от 21-0, припомня wwehd.info. Също така той е бил WCW Tag Team Championship (1 път), World Heavyweight Championship (3 пъти), WWF Hardcore Championship (1 път), WWF Tag Team Championship (6 пъти) – с Ледения Стив Остин (1), Грамадата (2), Скалата (1) и Кейн (2), WWF (World Heavyweight) Championship/WWE Undisputed Championship (4 пъти), победител в Royal Rumble (2007) и е печелил Slammy Award (12 пъти).