Легендарен футболист на Сърбия и Интер похвали терените в Албена

УЕФА експериментира ново правило на мачовете в родния ни комплекс – отстраняват футболисти от игра за по 8 минути

Легендарният футболист на сръбския национален отбор, Цървена звезда, Лацио и Интер (Милано) в близкото минало Деян Станкович пристигна във ваканционно селище Албена.
38-годишният гост e у нас като наблюдател на УЕФА. Той изгледа победата на юношите на Сърбия с 3-1 над България в турнира на Приятелството от календара на европейската централа, както и присъства на част от тренировките на гостуващите отбори в комплекса Беларус, Сърбия, България и Естония.
Станкович днес разговоря и с Руслан Йорданов – старши мениджър „Спорт“ в Албена, като похвали домакините за отличните условия за настаняване и професионално подготвените футболни терени.
Припомняме Ви, че в Италия с екипа на Лацио той веднъж става шампион на Калчото, два пъти е носител на Суперкупата на Италия, носител на КНК и Суперкупата на Европа. След тези успешни години за неговата кариера идват и двете последователни титли с екипа на Интер и фамозните му голове над вечния градски съперник Милан.
В четвъртък сърбинът ще отпътува, като в доклада си до УЕФА ще опише своите впечатления от престоя си в страната ни.
На мачовете в Албена евроцентралата експериментира новости, които може скоро да въведе във футбола. По подобие на други спортове временно се отстраняват играчи, като наказанието, което рефера им отсъжда е 8 минути да са извън терена. През април и май УЕФА и БФС организират 4 турнира на футболните терени във ваканционното ни селище.