Срокът за набиране на предложения за Награда Пловдив се удължава

Мисия Пловдив

06-04-2017, 10:08

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Предложенията се изготвят по образец и се подават в деловодството на Община Пловдив

Община Пловдив напомня на заинтересованите граждани, че продължава набирането на предложения за удостояване с Награда „Пловдив“ на творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната 2016 година.
С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирано през 2016 г..
Според утвърдения Статут, Награда „Пловдив“ се връчва в следните категории: Художествена литература; Художествен превод; Журналистика; Архитектура; Музика; Театър; Изобразително изкуство; Аудио визуални изкуства, фотография  и операторско майсторство; Културно наследство и съхраняване на паметта; Произведение на изкуството, предназначено за деца.
Предложенията за удостояване с Награда „Пловдив“ могат да бъдат внесени от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица.
Предложенията се изготвят по образец и се подават в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1) с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“, в срок до 18 април 2017 г.