Конференция под егидата на УНИЦЕФ провеждат в МУ-Пловдив

Мисия Пловдив

07-04-2017, 07:52

Снимка:

МУ – Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Конференцията е предназначена за млади лекари, студенти по медицина и психология, специализанти, докторанти, педиатри, невролози, психиатри, общопрактикуващи лекари

Третото издание на интердисциплинарна научна конференция „Мултифасетен поглед върху детското развитие“ се открива в Медицински университет-Пловдив. Конференцията е предназначена за млади лекари, студенти по медицина и психология, специализанти, докторанти, педиатри, невролози, психиатри, общопрактикуващи лекари, психолози и педагози.
Конференцията се организира от МУ-Пловдив, Българска педиатрична асоциация и Българското дружество по детска неврология, психиатрия и психология на развитието с подкрепата на УНИЦЕФ - България.
Темите, по които ще се водят дискусиите са: „Аутизъм: на границата на доказателствата” и „Абнормно нервно-психическо развитие – причини и профилактика.”.
След като на предишната конференция бяха представени общоприетите становища по отношение на разстройството от аутистичния спектър, сега ще се разгледат участие на микробиома в имунната дисрегулация, ролята на пробиотиците, нецелиакичната глутенова непоносимост, митохондрална дисфункция, биомедицинско лечение, микроелементи, витаминотерапия, възприемане на диагнозата и националната програма за аутизъм.
Втората тема включва разглеждане на методики, използвани при нарушения в нервно-психическото развитие и интерпретацията на техните резултати от немедицински специалисти; развитие и оценка на социалната когниция; НПР при чести заболявания и други.
Лекторите са специалисти по педиатрия, детска неврология, психиатрия, психология, микробиология, изявени лекари, психолози и специални педагози.
Конференцията ще се проведе днес и утре /7 и 8 април 2017 година/, от 13 часа в Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив.