Ден на национален траур в Швеция

В Стокхолм почитат паметта на загиналите след атентата

По-късно днес на централния площад Сергелс торг, близо до търговския център Ахленс, където се вряза камионът, ще се състои възпоменателен митинг за жертвите. За днес в Швеция е обявен национален траур, съобщават от RTE.

Шведската полиция извършва проверки в околностите на Стокхолм в рамките на разследването на нападението с камион, при което в петък бяха убити четирима души. Говорителката на полицията Ева Нилсон потвърди за полицейска проверка в Солентуна, предградие на север от столицата, но отказа да даде повече подробности. "Засега е арестуван само един човек", каза тя, имайки предвид 39-годишния узбекистанец, който беше задържан в петък няколко часа след атаката.

Полицията е обискирала също апартамент в южното предградие Варберг, откъдето е иззела предмети, между които чанти за лаптоп. Според вестник "Афтонбладет" заподозреният извършител е посетил апартамента няколко часа преди нападението и се е свързал към безжична интернет мрежа.

Седем души се разпитват във връзка с атентата, заяви Йонас Хисинг от националната полиция по обществената телевизия СВТ.

Десет ранени при атаката са все още в болница. Четирима са тежко ранени.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен