Бъдещите студенти по журналистика писаха по темата „Лесни пари“

В аудитория 272 на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ се проведе писменият изпит по журналистика

Бъдещите студенти по журналистика писаха по темата “Лесни пари“. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес са 427 души. Темата изтегли Виляна Панталеева от София. Бяха изтеглени и още две допълнителни теми – “Пътят на Европа“ и “Победи и загуби“.

Заместник-ректорът на Софийският университет проф. Ренета Божанкова пожела на кандидатстващите да работят съсредоточено, но и с настроение, за да покажат всичко, което могат. Тя призова да дадат възможност на знанията, разума и чувствата да се проявят, защото е убедена, че днес са дошли, за да победят в този конкурс и да станат студенти. Председателят на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов заяви, че кандидатите ще бъдат прекрасните цветя в букета на Факултета по журналистика и масова комуникация, на голяма част от които ще връчи студентските книжки на 1-ви октомври.

В 9.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и конкурсният изпит за новата специалност “Музикални медийни технологии и тонрежисура“. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита са 13. Изпитът се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации в един от посочените по-долу варианти и предоставени на стандартен звуконосител или личен лаптоп.