Румен Радев: Очаквам сформиране на стабилно и работещо правителство

Президентът ще изложи мотивите си за ограничаване на избирателните права на българите, живеещи в чужбина в официално обръщение към нацията

Това заяви той пред журналисти в Ловеч, където заедно със своята съпруга бе на неофициално посещение по случай празника Цветница.
"Ще имаме време за тези дебати, най-важното е, че има вече начало на този дебат. Ще дам подробно своите мотиви в обръщение към нацията", заяви Радев в отговор на въпрос дали българите в чужбина трябва да гласуват или да бъдат ограничени правата им.
Запитан дали е застрашена сигурността на България след поредицата атентати в Европа той посочи, че наистина ситуацията и геополитическата среда за сигурност се изостря непрекъснато. "Ние трябва да направим своите изводи, трябва да предприемем нашите мерки", каза още Радев.
Той добави, че очаква бързо сформиране на стабилно и работещо правителство. "Има много проблеми, които то трябва да решава", добави президентът.
Той поздрави гражданите на Ловеч с Цветница, като подчерта, че това е един прекрасен български празник и българското трябва да се пази.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен