Руснаците доминират на световното по фехтовка в Пловдив

Спорт

09-04-2017, 21:24

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Русия затвърди доминацията си в световния шампионат

Русия спечели 7-о златно отличие и затвърди доминацията си в световния шампионат по фехтовка за кадети, кадетки, младежи и девойки в Пловдив. При оставащи 4 дисциплини, „сборная“ на практика е недостижима на върха в класирането по медали.

Седмото злато за страната си донесоха сабльорите в отборната надпревара за младежи. Във финала Русия (Лоханов – световен шампион индивидуално отпреди 4 дни, Поздняков - европейски първенец от Пловдив през март, Гладков и Костенко) победи с 45:36 Италия (Кавалиере, Дреоси, Нери, Каранти). По-трудно на руснаците беше в полуфиналите, където се наложиха драматично с 45:43 над тима на Великобритания с 45:43.

Бронза заслужи Германия (Киндлер, Кемпф, Р. Бона, Л. Бона).

Българският отбор (Георгиев, Булдеев, Мандов, Ефимов) беше елиминиран от унгарския в първия си мач. На старта на надпреварата отпаднаха и шпажистките ни Станиславова, Игнатова, Деянова и Данаилова. Те бяха победени от много силния тим на САЩ, впоследствие стигнал до бронзовите медали. 

Финалът на шпага при девойките беше инфарктен. В него Франция (Бейрам, Набет, Тае, Фон Керсенброк) пречупи Италия (Изола, Де Марки, Канин, Боца) с 39:38 след няколко обрата, вкрючително в самия край. Преди последния бой италианките водеха с 34:33, но Осеан Тае направи 6 и допусна 4 туша срещу Елеонора Де Марки, за да изведе „скуадра адзура“ до титлата. 

За Алиа Бейрам, която стана шампионка индивидуално, това е второ злато от състезанията при девойките в Пловдив.

Българските сабльорки (Илиева, Ефимова, Станимирова и Близнакова) загубиха от Великобритания с 32:45 в първия си мач. Неуспешен беше стартът и на рапиристите ни (Николов, Нилсън, Панагиев и Троя), които отстъпиха с 37:45 пред тима на Румъния.