Масово сбиване в Кнежа вдигна полицията на крак, трима са задържани

Униформените не допуснаха ескалиране на напрежението

Полицията не допусна ескалиране на напрежението в Кнежа. На 9 април в 02:40 часа от тел. 112 в РУ- Кнежа е получен сигнал, че в града на улица "Райко Даскалов" има масово сбиване между група лица.

Незабавно е изпратен полицейски екип, който е установил, че са строшени два броя стъклопакети на прозорци и едни брой стъклопакет на входна врата на кафе аперитив. Нанесени са и материални щети по автомобили, паркирани на улицата - счупено предно и задно обзорно стъкло, както и стъкло на предна дясна врата на лек автомобил "Опел Вектра", предно и задно обзорно стъкло и стъкло на предна и задна лява врата, преден ляв фар и двете странични огледала на лек автомобил "БМВ 530 ХД" и стъкло на задна лява врата на лек автомобил  "Тойота Авенсис". Щетите са в процес на установяване.

От проведените оперативни действия са установени и задържани извършителите – трима местни жители – 30-годишен, 23-годишен и 28-годишен. Мъжете са направили пълни самопризания и са описали механизма на престъплението. Образувано е досъдебно производство. За престъпление по чл. 216 ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.