Закриха световното първенство по фехтовка за младежи и кадети

Животът

11-04-2017, 10:15

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До края на годината в Пловдив ни очакват още много първенства

Почетен медал от името на Община Пловдив получи Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности  социална политика “ по време на закриването на световното първенство по фехтовка за младежи и кадети. 1560 участника от 105 страни взеха участие в надпреварата, която се проведе от 1 до 10 април в палата 13 на Международен панаир Пловдив.
„Изненадата на това първенство е, че има медалисти от страни, които никога не са били на подиума“, съобщи Величка Христева, председател на Българската федерация по фехтовка. Тя не пропусна да отбележи, че е получила висока оценка за добрата организация и провеждането на състезанието. Резултат и от активно участие на 150 доброволци от Националния алианс за работа с доброволци.
По традиция Величка Христева предаде тържествено знамето на Федерацията на Италия, където догодина във Верона ще се проведе световното първенство.
„През последните 10 дни бяхме свидетели на 19 вълнуващи събития, където фехтовачи от цял свят премериха сили. Те създадоха и приятелства, независимо от културните различия, но породени от страстта към фехтовката“, сподели Емануил Кадзиянакис, генерален секретар на Международната федерация по фехтовка.
„До края на годината в Пловдив ни очакват още много първенства, които сигурен съм ще преминат през същия огромен интерес. През месец юли - европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени и световно първенство по академично гребане за юноши, девойки и младежи до 23 години. През октомври е световното първенство по борба за ветерани, а най-скоро - на 30-и април предстои провеждането на маратон „Пловдив“, уточни заместник-кметът Георги Титюков.