Бялата къща стартира проект за изработка на мозаечна композиция

Пловдив Лайф

11-04-2017, 10:26

Снимка:

Културен център „Бялата къща”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Културен център „Бялата къща” продължава мисията си да подкрепя млади артисти

Културен център „Бялата къща” продължава мисията си да подкрепя млади артисти.

Ученици от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов” ще изпълнят дипломните си работи в материал в двора на „Бялата къща” в периода 10– 13.04.2017 г..

Преди година културен център „Бялата къща”  възложи задание на ученици от Х и ХІ клас от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов” да изготвят проект за  мозаечна композиция на тема „Мистика и вино”. Под ръководството и с помощта на своите учители Атанас Камешев и Кристина Кутлова младите творци създадоха различни проекти, с които показват високо ниво на знания и професионализъм.

Двата проекта, които бяха избрани за реализиране са дело дванадесетокласничките Тижен Чауш с композиция на тема „Митът за Дионисий” и Цветелина Арабаждийска с проекта си „Орфей”. Мозаечните пана ще станат част от облика на „Бялата къща”. В изработката на мозайките ще се включат и учениците: Стефани Славова, Николета Йорданова, Реджеп Халилов, Мария Павлова и Петя Петрова.  На 12.04.2017 (сряда), от 13:00 часа ще има демонстрация за изработка на мозаечно пано на тема „Мистика и вино”