ГЕРБ и Обединени патриоти се споразумяха и за пенсиите

Политика

11-04-2017, 13:12

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ и Обединените патриоти се събират за поредна среща в НС

Продължават разговорите по останалите секторни политики

Постигнахме съгласие по темата за пенсиите. Това заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата с „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”.

 „Продължаваме да работим по останалите секторни политики и в четвъртък може би най-късно ще трябва да сме готови с разработването на програмната стратегия“, заяви Цветанов.

Цветанов не коментира какъв ще е конкретният размер на пенсиите. По думите му първо трябва да бъде определен окончателния вариант на стратегията.

И той, и лидерът на НФСБ Валери Симеонов обаче отказаха да съобщят числа, докато не бъде обявен окончателният вариант на стратегията. Всички направихме взаимен компромис, водени от интереса "България над всичко", заяви Цветанов.
На свой ред Симеонов изрази задоволство от общото решение, защото вече спокойно можели да продължат и по останалите сектори. Важно е, посочи той, че постигнахме приемливо решение и за двете страни, но не отговори дали са получили нещо друго в замяна на отстъпката.
В момента дебатите били по външната политика, където имало доста работа. През миналата седмица патриотите дадоха своите редакционни бележки по темата на ГЕРБ. Тогава лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов посочи, че те държат да се акцентира върху водещата роля на България на Балканите, която може да бъде движещата сила за евроинтеграцията на съседни държави.
По-късно днес предстои среща между ГЕРБ и БСП за българското председателство на Съвета на ЕС в началото на 2018 г., за бежанския въпрос и други теми от национално значение.
Утре по тези приоритети се очаква ГЕРБ да разговаря и с ДПС.