Всички сме за Лестър

Байерн и Реал е непредсказуем мач

Лестър на четвъртфинал в Шампионската лига! И отново всички сме за Лестър. Храбрият тим на "лисиците" ще играе срещу глобалния футбол, срещу комерсиалната част, завладяла любимата игра. Кой, ако не английски отбор се изправя срещу финансовото статукво. Въпреки,че точно Атлетико Мадрид не е от маститите финансови футболни клубни акули.

Дали играчите на Лестър,начело с Варди, изгониха Раниери не се знае. Само може да има догадки. Но помощникът му с митичното име Шекспир води засега отбора много добре.

Скромният тим, който все още е шампион на Англия, сега пише своята международна история. Вече е на четвъртфинав в Шампионската лига. И първата среща с коравия тим на Симеоне е в Мадрид. При добра тактическа постановка, отборът на Лестър ще има бонус да играе реванша на свой терен.

Да, Атлетико е много труден и крив клуб. Доказва го в последните три години. При това на два финала в Шампионската лига. Където едва загуби от Реал. Единият път Реал спечели и със съдийска помощ. Но това не е нещо ново.


Като стана въпрос за Реал веднага се обръщаме към другия мач днес. В Мюнхен на "Алианц Арена" ще има тежка класика между Байерн и Реал. Изключително непредсказуем мач. И в Мюнхен и в Мадрид мачовете ще бъдат пълни с напрежение и неизвестност.


Леко психологическо предимство има Байерн. Защото германското първенство е предвидимо и Байерн отново ще е шампион. А спокойната натура на Анчелоти се предава и на футболистите му. Така,че в Байерн има необходимото спокойствие преди такъв важен мач като този с Реал.

При мадридистите има леки неизвестности. Някак си изненадващо прозвучаха думите на Зидан,че в края на сезона може да напусне "Бернабеу". От друга страна съвсем обичайна ситуация е напоследък Кристиано Роналдо да не е в настроение. А това дава отражение върху целия отбор.

Но когато става въпрос за големи мачове Роналдо и Зидан са на линия. И все пак предимството на Байерн е,че първата  среща е в Мюнхен. Да видим какво ще се получи...