Погнаха строителни фирми заради схема за трафик на мигранти

Крими

12-04-2017, 18:31

Снимка:

дарик бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

28 мигранити измъкнати от една горяща кола край Резово

Запознати разкриха в детайли и механизма на действие

Фирми- подизпълнители на строителството на оградата по границата с Турция ще се проверяват във връзка със зачестилите случаи на трафик на мигранти с камиони, натоварени като „камуфлаж“ с инертни материали. Това съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Бургас.
Схемата лъсна, след като  товарен автомобил „Скания“, натоварен с 27 чужденци, пламна в движение край Резово. Трафикантът избяга, а само смелостта на български граничен полицай, който се хвърлил в пламъците, спаси мигрантите от сигурна смърт.  
Разследване на „Дарик“- Бургас установи, че става въпрос за нова схема за таен превоз на мигранти. Бегълците се транспортират, скрити в коли-близнаци с фалшиви номера. Използва се прикритието на фирми, подизпълнители на строителството на оградата с Турция, за да се гарантира безпрепятствено преминаване.
Запознати разкриха в детайли и механизма на действие - под отделението за инертни материали, с които били товарени камионите, каналджии обособявали специални тайници. В тях били укривани мигрантите.