Можем ли да помогнем на Камелия

Животът

12-04-2017, 18:46

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зов за помощ

37-годишната жена се нуждае спешно от операция

Камелия Ставрева е на 37 години от Бургас и се нуждае спешно от операция на коленните стави.

Вече са проведени консултации с германски лекари, които са обяснили, че интервенцията само за единия крак ще струва 15 000 евро. Сумата е непосилна за близките на младата жена, затова тя се нуждае от помощта на всички нас.

В края на 2014 г. на Камелия е направена операция на лявото коляно по повод двукратна луксация на капачето. След операцията обаче, въпреки интензивната рехабилитация, жената не успява да раздвижи крака си. Тя започва да губи баланс между двата крака, не може да пази равновесие, усеща пукане и скърцане.

Половин година по-късно състоянието й се влошава драстично. Започва да чувства слабост и в другото коляно, усукване в кръста и разлика в ротацията на тазобедрените стави. От направената електромиография на долни крайници и ядрено магнитния резонанс на гръбначния стълб се вижда, че има неврологични увреждания и дискова херния.

Българските невролози и неврохирурзи не стигат до единно мнение и комплексен план за лечение, затова през септември 2016 г. Камелия отива на консултация с ортопед в клиника „Атос” в Хайделберг, Германия. Специалистът препоръчва операции на двете коленни стави.

Стойността на интервенциите е 15 000 евро. Клиниката не работи с формуляр S2 и по тази причина НЗОК не може да заплати лечението.

Всеки, който иска да помогне на Камелия, може да го направи чрез дарителски SMS на номер 17 777 с текст на латиница DMS KAMELIA на цена 1 лев за абонати на Теленор, Mtel и VIVACOM.  * За повече информация dmsbg.com

Средства могат да бъдат преведени и на банкова сметка:

Райфайзенбанк

BG08RZBB91551007583257
BIC RZBBGSF
Камелия Атанасова Ставрева