Драган Иванов: Целта ни е класиране на Европейското първенство

"Лъвчетата" са в група с Румъния, Естония и Исландия

Българският национален отбор по волейбол за момчета под 17 години започва от днес, участието си в квалификация за Европейското първенство 2017, която ще се проведе в зала "Христо Ботев" в София, съобщава БФ Волейбол.

"Лъвчетата" са в група с Румъния, Естония и Исландия, като само първият се класира директно за шампионата на Стария континет в Турция, както и най-добрият втори тим от групите. В първия си мач започват срещу Естония в 18:30 ч.


Селекционерът на младите ни национали Драган Иванов, заяви преди старта на турнира, че целта е първото място в групата и класиране на Европейското първенство 2017.

„Най-важното е, че всички състезатели са здрави. И като домакини, и като селекция, смятам, че ние сме фаворити в квалификацията. За европейското се класират директно победителите в групите и най-добрият от отборите на второ място. Ние обаче не мислим за това второ място. Надявам се момчетата да покажат играта си от тренировъчния процес - тогава не би трябвало да имаме проблеми за първото място“.