Засилва се мистерията около изчезналия моряк, започна разследване в Малта

Крими

14-04-2017, 11:24

Снимка:

дарик

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Издирват 22-годишен български моряк

22-годишният бургазлия изчезна по думите на моряците по време на вахта, която не е трябвало да води сам

Мистерията с 22-годишния български моряк, който изчезна в събота от кораба „Богдан”, се засилва. До момента няма официално съобщение от гръцката брегова охрана, че издирването му е приключило, съобщиха пред „Флагман” от фирмата-собственик на кораба „Параходство български морски флот” АД.
Припомняме, че отсъствието на моряка е установено около полунощ, след като той бил на вахта. Когато дошла смяната му, младежът го нямало.
Инцидентът станал между островите Родос и Силос. Когато капитанът на кораба научил, уведомил незабавно гръцките власти. Започнала акция по издирването, включително с хеликоптер, съобщи преди дни Би Ти Ви.
От Министерството на външните работи казаха днес за „Флагман”, че до този момент няма развитие по случая. От фирмата-собственик заявиха същото, но допълниха, че няма официално съобщение за приключване на издирването от гръцката брегова охрана.
„Има разследване, което се води от администрацията на флага на Малта. И българската прокуратурата е сезирана от параходството за инцидент с български гражданин”, коментираха още от дружеството, което в момента е частна собственост.
От малкото информация по случая става ясно, че всъщност никой не е видял физическо падане на моряка от борда. Вероятността той да е оцелял обаче изглежда нищожна.
Корабът „Богдан” плава под флага на Малта. Той вече се е завърнал в български териториални води и се намира в близост до Варна. Корабът е с вместимост от над 10 000 бруто-регистър тона, дължината му е 142 метра, а широчината – 22 метра.