Жива верига в Царево за Общия устройствен план

Животът

14-04-2017, 20:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Малко Търново и Царево най-активно гласуват

Отсъствието му не позволявал на бизнеса да се възползва от европейската солидарност, възпрепятства земеделците и животновъдите

Ако в най-кратки срокове не бъде приет Общ устройствен план на Община Царево, нейните жители ще продължат да затварят пътя за Южното Черноморие и ще саботират идващия туристически сезон. За това се заканиха гражданите на днешния протест.
Митингът започна около 11 часа и продължи два часа. Живата верига затвори за недълго време шосето и в двете посоки. Искането беше за Общ устройствен план, който да позволи развитието на бизнеса в региона и изграждането на рибарски пристанища в Царево, Лозенец и Ахтопол.
Местните смятат, че с плана ще се развият възможности за кандидатстване по европейски програми и построяване на промишлена зона, което ще отвори нови работни места, а земеделците и животновъдите ще обновят и окрупнят своите стопанства и ферми.
Запознати твърдят, че искането не е в компетентносдтта на служебното правителство на Огнян Герджиков и демонстрациите са реклама в полза на политически организации.