Младшата на голям турнир в Италия от днес

В зависимост от класирането си в групата, отборите ще продължат участието си в турнира утре с елиминационни мачове срещу отбори от останалите групи

Марица (Пловдив) ще участва в големия традиционен волейболен турнир Порденоне за девойки до 19 години, който ще се проведе в северна Италия от днес до понеделник. Българският клуб ще бъде представен от отбора си за девойки младша възраст (до 17 години).

Общо 32 тима от четири различни континента ще се пуснат в голямата международна надпревара, като възпитаничките на треньорката Диана Малинова са в Група G, мачовете от която ще бъдат изиграни днес в зала Вилота в Кионс.

Първи съперник на Жълтосините от 12:30 б.в. ще бъде румънският КСМ Лугож (Лугож). След това, от 17:00 б.в., Марица ще се изправи срещу местния Фриултекс (Кионс / Фиуме Венето), а вечерта от 21:30 б.в. пловдивчанки ще премерят сили и със сборен отбор на хърватския полуостров Истрия.

В зависимост от класирането си в групата, отборите ще продължат участието си в турнира утре с елиминационни мачове срещу отбори от останалите групи. Освен от Марица, България е представена и от отбора на Казанлък Волей (Казанлък).