Пуснаха стрелеца от подлеза на "Плиска" под домашен арест

Срещу 27-годишния Мартин Милчев е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда

Съдът постанови мярка "домашен арест" за мъжа, който простреля уличен музикант в подлеза на „Плиска” в сряда вечерта. Защитата може да обжалва в тридневен срок. Срещу 27-годишния Мартин Милчев е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда.

Мартин се прибирал у дома, след като е стрелял в столично стрелбище. От 2012 година той е картотекиран в "Левски-любители". Има спортен пистолет и разрешение за него.

Според МВР простреляният е криминално проявен за кражби. В момента е в "Пирогов" с рана в областта на слабините. Опасност за живота му няма.

Мартин Милчев също е пострадал при инцидента. Според свидетелски разкази бутнал с ръка музиканта, за да му направи път. Той от своя страна го догонил, съборил го на земята и започнал да го удря. Днес в съда Милчев се появи с бинтован крак и патерици.

Уличният музикант е признал, че преди инцидента е приел успокоителни и е употребил алкохол, съобщава Нова телевизия.

В подлеза на "Плиска" камери има, но те не вършат работа на разследващите, защото обсегът им не стига до мястото на инцидента. Затова МВР разчита на свидетели. А свидетелите разказват, че стрелецът е бил провокиран. Самият Мартин Милчев твърди, че реакцията му била в опит за самозащита. Свидетелите го потвърждават.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"