Издирват побойниците на журналистите от Нова телевизия

В петък вечерта двамата бяха нападнати и бити от охранители на пътя

Не са открити хората, били журналистите Мария Милкова и Огнян Пенев на АМ "Тракия" три дни след инцидента, съобщиха от Нова телевизия.

Припомняме, че в петък вечерта двамата бяха нападнати и бити от охранители на пътя.

"Колите на охранителите спряха така, че освен нас, спряха цялото движение на магистралата. По чудо не стана катастрофа", разказаха пострадалите.

Журналистката Мария Милкова е звъннала на телефон 112. "Полицията дойде много бързо", каза тя.

Въпреки че зад тях е имало спрели 4-5 коли, никои не е излязъл, за да помогне и не се е обадил на спешния телефон 112. "Молбата ми е всеки, който е видял какво е станало, да се обади в полицията и да даде показания. Анонимността им е гарантирана", призова Милкова.

В ефира на Нова от МВР заявиха, че са установили побойниците.

"Установили сме лицата и автомобилите. Засега се въздържаме да обявим имената им, за да не попречим на разследването", каза Атанас Илков, директор на МВР-Пловдив.

Той не изключи възможността тези хора да са напуснали страната, но добави, че това не означава, че те няма да бъдат заловени.

"Лицата не са намерени на адресите си. Вероятно се крият", каза той.

Фирмата, с която издирваните имат договор е "Омега 69". Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало, част от високите етажи на групировката ВИС, обявиха от медията.

Знаем името и разполагаме със снимката на човека, удрял оператора Огнян Пенев, но няма да я покажем, за да не попречим на разследването, допълниха от медията.

Другият човек, който е взел телефона на журналиста Мария Милкова, има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт. Той има и казино по границата. Съдружник в тържището за плодове и зеленчуци "Слатина". Там той е в съдружие отново с бившата съпруга на Къро.

Колите, които изблъскват журналистите от магистралата, са били част отескорт на бизнесмен. Дали самият Къро е бил в една от колите, която е била бронирана, не е ясно.