Топ готвачи се събират по повод Националната кулинарна купа в Пловдив

Животът

17-04-2017, 12:13

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Целта на състезанието е да популяризира кулинарното изкуство, като същевременно стимулира развитието и усъвършенстването на професионалистите у нас

Иван Манчев, Андре Токев, Иван Звездев, Ути Бъчваров, Таньо Шишков и Андрей Стоилов са част от водещите имена, които ще вземат участие в юбилейното 10-то издание на Национална кулинарна купа на България, което ще се проведе на 21 и 22 април тази година в Пловдив. През годините събитието се утвърди като най-голямото и престижно кулинарно състезание и форум за среща на професионалисти в сферата на ресторантьорството и хотелиерството в България. Организационните патньори са Българската асоциация на професионалните готвачи, Министерство на образованието и науката и Съвет по туризъм - Пловдив, подкрепени от много спомоществователи.

Целта на състезанието е да популяризира кулинарното изкуство, като същевременно стимулира развитието и усъвършенстването на професионалистите у нас. С всяка изминала година броят на желаещите да се състезават в различните категории се увеличава. На най-голям интерес се радват „Готвач на годината“ и „Кулинарен отбор на годината“, като популярност набират също и „Сладкар на годината“, както и по-новите категории „Пицар на годината“ и категория „Паста“.