Отново спряха "Шоуто на Слави"

Причината - гостуването на журналиста Васил Иванов

bTV отново не излъчи брой на "Шоуто на Слави". Очакваше се разследващият журналист Васил Иванов да обяви защо напуска Нова телевизия. Медията пусна повторение на старо предаване, а на екрана вървеше надпис "Днешният епизод от "Шоуто на Слави" няма да бъде излъчен, заради несъответствие със стандартите за съдържание".

Реакцията на Слави Трифонов не закъсня и той разпрати писо до медиите: 

"Уважаеми колеги журналисти, 

тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов. 
Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно. 
За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително.

Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас.

Слави Трифонов"

bTV също реагираха мълниеносно и обявиха своята позиция:

"bTV излъчва повторение на епизод на "Шоуто на Слави" тази вечер. Предвиденият за тази вечер епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие на съдържанието му със стандартите за редакционно съдържание.

bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестността.

bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти."Снимка на Деня

Щрихи от Плевен