Борисов: Аз съм за мир и стабилност

Надявам се всички да сме си взели поука имаме в момента ситуация в света, която е най-меко казано тревожна

"Аз съм за мир и стабилност. Ще приеме всяко предложение, което е добро за страната”, каза на влизане в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му не е добре страната да бъде вкарана отново в предсрочни избори и политическа криза.

"Надявам се всички да сме си взели поука имаме в момента ситуация в света, която е най-меко казано тревожна. Трябва да бъдем умна нация, да се консолидираме. Стабилността за Европа минава през Балканите. Ако сме умни политици, може да направим много. Защото Европа я е страх. Може да сме не само мост, може да сме стабилизиращият фактор".

"Модерната дума хейтене е по цял ден, а хората очакват да им се случи нещо хубаво днес да го пипнат да го усетят. Трябва да бъдем разумни, внимателни и работливи 24 часа в денонощието. Надявам се всички колеги да го направят, за разлика от Турция аз си дадох оставката и му дадох да управляват. Имаме добър екип, ако щете и опозицията ни е стабилизирана", каза още той и допълни, че са демонстрирали висшата форма на демокрация.

"С нищо не се опитвам да провокирам, непрекъснато дърпам юздите на партията да са по смирени. Залогът ни е държавата. Герджиков брои дните, в началото му харесваше, ама сега видя какво е. ", каза още той.  

"Винаги съм бил балансиран, освен ако не ме дърпат за опашката. Винаги трябва да си мислят какво следва след това. Нека не си играем със съдбините на хората. Виждате, че народът веднага наказва, когато се премине границата", завърши той.