Висше училище по мениджмънт ще посреща повече студенти от Бразилия

Доц. д-р Тодор Радев изнесъл лекции пред местни студенти

Екип от ВУМ, воден от ректора, доц. д-р Тодор Радев бе на работно посещение в Бразилия миналия месец. Поводът за пътуването бе проект за международна кредитна мобилност към програма Еразъм+ между ВУМ и Папския католически университет на Парана (PUCPR), Бразилия. PUCPR е католически университет, разположен в Куритиба, Южна Бразилия. Той има пет кампуса, посреща на повече от 30 хиляди студенти което, са записани в 66 бакалавърски и 24 магистърски програми.

По време на посещението, проф. Радев се срещна с директор „Международно сътрудничество“ на PUCPR – Марсело Мира, в хода, на което бяха обсъдени бъдещото академично сътрудничество на двете висши училища. Основна причина за пътуването бе изнасяне на лекции от ректора на ВУМ пред местни студенти. От българското висше училище добавят още, че по време на летния семестър (в гр. Добрич, от юни до август 2017 г.), организиран за международни студенти, ВУМ ще посрещне и студент от същия бразилски университет.

По време на пътуването си, екипът на ВУМ бе още на посещение в най-големият бразилски частен университет Университетът Паулища (UNIP), в който се обучават на 300 хиляди студенти в 27 кампусa. От ВУМ споделят, че огромното и престижно висше бизнес училище провежда обученията си в редовна форма рано сутрин, от 7 до 9 часа и вечер от 21 до 23 часа. От там добавят още, че подобна форма на обучение има приложена и при тях, за специалностите предлагани в гр. Варна, където занятията се провеждат след 18 часа и през уикендите.  Така студентите могат да работят или стажуват на пълно работно време и да съчетават това със следването.