Тарадиционен международен пленер „Традиция, екология, творчество“ бе открит в Пловдив

Мисия Пловдив

20-04-2017, 11:27

Снимка:

СУ „Св. св. Кирил и Методий“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пленерът е предвиден да продължи до 21 април като след закриването ще бъде подредена изложба с картините на децата

Международният пленер „Традиция, екология, творчество“ бе открит за 17 поредна година в Пловдив. Събитието се отганизира от Министерството на образованието и науката, РИО – Пловдив, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Пловдив и Община Пловдив.
Тази година  пленера събра 65 участници от различни държави. Пленерът бе открит от Таня Николова – директор на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Пловдив, която пожела успех на децата участващи в пленера. Участниците са разделени в 3 възрастови групи: от 10 до 13 години; от 14 до 16 години и от 17 до 19 години. Децата ще преминат през три етапа като първия е „Конкурс за рисунка“ и в него могат да вземат участие участниците от всички възрастови групи. Вторият етап е „Провеждане на пленер“ за втора и трета възрастова група, а третият етап е „Подреждане на изложба“.
Пленерът е предвиден да продължи до 21 април като след закриването ще бъде подредена изложба с картините на децата, която ще продължи до 29 април. Изложбата ще бъде подредена в къщата Мексиканска графика в Стария град.