Кметът на "Северен" празнува с юбилярка

Мисия Пловдив

20-04-2017, 14:49

Снимка:

Район “Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Рожденичката посрещна гостите с „добре дошли”, а те и поднесоха цветя, подаръци и поздравления за кръглата и годишнина

Кметът на „Северен” инж.Ральо Ралев бе специален гост на 90-годишен юбилей. Катя Димитрова, потребител по проект „Услуги за по-добър живот – Район „Северен“, навърши 90 години и за да отпразнуват нейния юбилей на гости в дома и на ул.”Сидер войвода”№ 6 дойдоха кметът на района инж.Ральо Ралев и хората от екипа по проекта – социалните работници и координаторът на програмата.

Рожденичката посрещна гостите с „добре дошли”, а те и поднесоха цветя, подаръци и поздравления за кръглата и годишнина. Леля Катя бе заобиколена от внуците и правнуците си, от съседи и личеше колко е радостна от вниманието, което и е оказано, от сърдечните пожелания на гостите. Разказа за времето, когато 
е работила, и се похвали, че в домакинската работа е обичала най-много да майстори сладкиши – всепризнато нейните били най-хубави. Тя сподели, че никога не се е страхувала от работа и така отговори на въпроса, каква е тайната на дълголетието и. На шега каза, че ако не е силно отслабеното и зрение, всички ще надживее, защото умът и е напълно съхранен.

Призна пред инж. Ралев, че е трогната от неговото внимание и му благодари, че я е накарал да се почувства важен човек. Особено развълнувана бе и нейната внучка и личен асистент М.Андонова, която с удоволствие разказа за ежедневието на юбилярката и за грижите, които полага за нея. Мнението и е, че този тип социална подкрепа за възрастни хора, които са с намалени или напълно липсващи възможности за самообслужване, е изключително полезна за тях, защото държи живо усещането им за приобщеност, укрепва силите им да се справят с годините и болестите. За нея като асистент е от особена важност да бъде сред другите асистенти по проекта и макар това да се случва предимно по време на супервизионните срещи, то и дава убеденост, че е сред свои хора, защото всички имат сравними проблеми и вълнения. Инж. Ральо Ралев заедно с домакинята разряза тържествената торта на рожденичката и пожела от сърце леля Катя да е здрава и да съхранява силния си дух още дълги години.