Стара Загора се разделя с най-възрастния си жител

Роден на 12 декември 1912 година, в село Казанка

Днес Стара Загора се разделя със столетника Слави Нанев Славов. Кметът Живко Тодоров изпрати съболезнователен адрес до близките и роднините на най-възрастния ветеран от Втората световна война в старозагорска област, който на 15 декември 2016 г., отпразнува 104-та си годишнина.
Най-младият кмет на областен град се срещна с възпитаника на варненското Военно-морско училище през 2012 година, когато той навърши 100 години. Дядо Слави, който е бил съученик на патрона на училището, поета Никола Вапцаров, разказа увлекателно спомени от своята младост.
Роденият на 12 декември 1912 година, в старозагорското село Казанка столетник, е машинен инженер, има две дъщери, четирима внуци и осем правнуци. Нелеката му житейска съдба и превратностите в професионалната му кариера на бивш царски офицер, след промените през септември 1944 година, го запращат на различни места в България. Тогава, при срещата си с журналисти, той призна, че това, което го е съхранило през годините, е трудът.
„Ние дълбоко и искрено скърбим за човека, бил през целия си живот пример за професионализъм, смелост, отдаденост и дълг към Родината! Ще го запомним като достоен и ангажиран човек, с неговата доброта, сърдечност и оптимизъм. Демократ по душа и убеждения, въпреки превратностите на съдбата той до края запазва своето човеколюбие и чувството си за мярка и чест!“, пише в съболезнователния адрес на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.