В Деня на Земята показват пред бургазлии бъдещето на електромобилите

Мисия Бургас

21-04-2017, 12:38

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

КРИБ – Бургас и Общината с мерки за справяне с недостига на работна ръка

Тази събота морски център Магазия 1 ще е домакин на Академия за "Мобилност в бъдеще време"

На 22 април - световния Ден на Земята, в Бургас ще се проведе първата по рода си е-drive Aкадемия. Целта на инициативата е да представи пред широка публика, що е то изцяло безвредно за околната среда градско шофиране, да отговори на въпросите на хората какво представлява електрически или хибриден автомобил, как се произвеждат батериите на автомобилите и най-вече как се рециклират. В рамките на Академията участниците ще имат възможност да се запознаят отблизо със спецификата на електромобила като нов тип превозно средство. Специално за този ден в Бургас ще пристигнат и ще бъдат представени най-новите модели на марката Volkswagen: e-Golf, e-up, Golf GTE и Passat Variant GTE. 
Академията ще се проведе в новооткрития Морски център Магазия 1 в зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас, с начало 11.00 часа. Входът е свободен. Предвидена е лекционна част - до 12:30 ч. и практическа (демонстрация) - от 13:00 до 15:00 ч. Всички участници, преминали успешно и двата модула, ще получат сертификати за преминато обучение по "Мобилност в бъдеще време". 
e-drive Aкадемия се организира от Volkswagen България, Вестауто-М ООД - официален представител на марката за Югоизточна България и Община Бургас, с любезното съдействие на Пристанище Бургас ЕАД. Събитието е в подкрепа на общинската политика за насърчаване използването на щадящ околната среда транспорт, в контекста на глобалните климатични промени и усилията на много държави по света постепенно да ограничават употребата на фосилни горива - нефт, газ, въглища.
През следващите две седмици електрическият e-Golf - модел 2017 г., с нулеви вредни емисии и пробег до 300 км с едно зареждане на батерията, ще остане в Бургас за нуждите на общинската администрация, която е пионер по отношение на въвеждане на е-мобилността в своята дейност. 
Батерията на новия е-Golf е литиево-йонна и се зарежда на 80 % за 1 час и на 100 % до 6 часа. Мощността му, в сравнение с предишния модел, е увеличена от 15 кВ на 100 кВ, а въртящият момент - от 20 Nm на 290 Nm. Ускорението до 100 км/ч става само за 9.6 сек. Това е първият електрически автомобили с жестово управление в инфотейнмънт системата си.
Повече за този и другите електромобили на Volkswagen вижте тук: https://www.volkswagen.bg/e-mobilnost