Северна Корея не се страхува от война

"КНДР е миролюбива социалистическа държава, но не се бои от война и не се опитва да я избегне"

Северна Корея е миролюбива държава, но за да се защити от заплахите от страна на САЩ, е готова да предприеме крайни мерки. Това изявление на севернокорейското външно министерство е разпространено от ЦТАК - Централната телеграфна агенция на КНДР, съобщават от UPI.

В изявлението се посочва, че КНДР остава непоколебима да отиде и до края, ако САЩ имат намерение да продължат своята конфронтационна политика. Армията на КНДР ясно показала, че нейните крайни мерки за противодействие включват внезапни изпреварващи удари и други методи, се посочва в текста.

Също така се казва, че Пхенян ще отговори със всеобща война на тоталната война, с ядрени удари на ядрената война, но задължително ще удържи победа в това "смъртно и опасно противопоставяне".

Напомняме, че американският президент Доналд Тръмп изпрати група бойни кораби, начело със самолетоносача "Карл Винсън", към Корейския полуостров, за да подчертае намеренията си, в един от поредицата сигнали за готовността му да разклати външнополитическата стратегия на САЩ.

Русия призова за здържаност и блокира американската декларация в Съвета за сигурност на ООН.