Спасов: „Точката запазва статуквото“

„Берое“ направи равенството с „Нефтохимик“

Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов говори ексклузивно пред камерата на beroe.tv след равенството 0:0 с „Нефтохимик“, съобщава beroe.bg.

„Добър и борбен мач от нашия отбор. Лице на отбора, което бях позабравил. Добър отборен дух, добра игра в дефанзивен план. Всички се бориха. Ако има нещо от което не съм доволен е че имахме няколко ситуации пред вратата на противника, в които не успяхме да отбележим, но след двата неуспешни мача на собствен терен беше жизнено необходимо да не загубим този мач. Със сигурност не сме играли за 0:0, въпреки че положихме доста усилия да не даваме шанс на противника, който има много добри изпълнители в офанзивен план. В крайна сметка трябва да съм доволен от тази точка, защото тя запазва статуквото. Остават малко мачове, нашата цел е да се класираме за директните елиминации. Всеки изминал мач когато печелим точки, колкото и да са те, ще ни доближи до тази цел. Трябва сериозни забележки най-вече в реорганизацията на атаката, защото там креативни футболисти малко поизневериха. Тази точка идва в момент, в който ни е доста поразклатено самочувствието. Предстоят още две гостувания и ще ги посрещнем малко по-спокойно. Вярвам, че ще направим всичко възможно да спечелим до края каквото ни предстои.“ – каза Спасов.

„Имахме като идея да наложим повече играчи. Ако бяхме взели точки на собствен терен щяхме да имаме възможност на терена да се появят и някои други играчи, които не са получавали възможност да се изявят по-дълго време, да се появят и някои от талантливите юноши, които са в групата за мача, но ситуацията е такава, че трябва ние теоретически да спечелим място в директните елиминации и тогава да мислим за такива промени. Естествено, че ротациите оказват влияние, но пък тези футболисти, които влязоха показаха добро желание, добре лице, така че резултатът е справедлив и реален.“ – допълни той.