Фестивалът "Здравей, здраве!" днес е в Добрич

Фестивал „Здравей, Здраве!” ще се проведе и на територията на град Добрич. Каузата на този фестивал е да се популяризира здравословния начин на Живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Целта е чрез него да се създаде информираност и да се провокира интереса на хората към здравословния начин на Живот.

Мотото, под което ще мине Фестивала в град Добрич е „Знанието е здраве”, защото само, когато знаем, можем да вървим напред осъзнати и щастливи.

Фестивалът има три основни принципи: Доброволно, Безплатно, Споделено. Всички участници в подготовката, както и лекторите, участват на доброволен принцип. Събитието е отворено за всички граждани на град Добрич и региона, с безплатен вход.

Ще присъстват лектори от цяла България, които ще говорят за здравословния начин на живот. Разбира се, ще започнем с емблематичния за град Добрич Христо Илиев, известен в България, като йога учител. Ще завършим също с представител на града, а именно Богадан Богдев, с който ще обсъдим реалните възможности да се изгради еко селище в града ни. Организаторите на Фестивала за град Добрич са подбрали теми, които ще помогнат на гражданите на града да научат повече за това как да подбират храната си, как да се грижат за тялото си, колко важна е генетичната памет на рода ни и т.н. Много от лекциите са особено важни за родителите и техните деца. Да СПОДЕЛЯТ своето ЗНАНИЕ идват лектори, популярни в цялата страна, за да ни подскажат как по-информирано да се грижим за здравето на децата си, как те да се грижат за очите си, за телата си, как да бъдат съзнателни хора.

Паралелно с лекциите ще се провеждат и практики йога, Пилатес, медитации, практики за самозащита.

Събитието ще  се проведе в сградата на Висше училище по мениджмънт, което се намира на ул. „България“ 3, срещу Общинатаот 10 до 19 часа.

Същият ден в лобито на сградата ще има базар за ръчно изработени храни и сувенири, като ще бъдат изложени и картини, нарисувани от деца специално за събитието. Ще има няколко щанда, на които гражданите ще могат да тестват, посредством различни уреди, своето зравословно моментно състояние.

Закриването на събитието ще бъде с български народни хора, като клуб „Жътвари“ ще демонстрират майсторство в танците, след което всички участници във Фестивала ще бъдат поканени да се включат в хорото.