Казанлъчани за радикални мерки с металните гаражи

Официално те са почти 6 хиляди

Проблемът с металните гаражи да се реши радикално, като се премахнат сега съществуващите и се създадат повече асфалтови площи за паркиране.
В това са категорични почти половината от участвалите в последната онлайн анкета на сайта zakazanlak.bg, в която ви попитахме как да се реши проблемът с металните гаражи в Казанлък.
 Според последните данни на общинската фирма, която се занимава с този въпрос, официално металните гаражи са почти 6 хиляди в Казанлък, но неофициално броят им е далеч по-голям. Почти половината от отговорилите на въпроса са категорични, че трябва да се търси радикално решение на проблема, като те се премахнат и на тяхно място има повече асфалтови площи за паркиране. 47% от гражданите, участвали в анкетата са дали този отговор.
На другия полюс са крайните песимисти. Те са 27% от участвалите в анкетата, които считат, че проблемът с металните гаражи в Казанлък е изтървана работя и няма решение.
Създаването на подземни гаражи с общинско или частно участие виждат като алтернатива на металните гаражи 13,3“% от гражданите.
Да не се издават нови разрешителни за строеж, без проектът да предвижда нужното количество паркоместа и отреждането на терени за изграждане на монолитни гаражи, са две алтернативи, според казанлъчани, за справянето с проблемът „метални гаражи“.
Тези два варианта са предпочетени равен брой гласували – по 4,4% за всяка от алтернативите.
Не събират нито един поддръжник вариантите с местенето на металните гаражни клетки от едно място на друго- като алтернатива за подобряване на градския пейзаж, нито пък перспективата тази дейност да се повери на частна фирма.
 Анкетата на zakazanlak.bg няма претенции за изчерпателност, нито за представителност, но определено дава една сравнително ясна и обективна картина за настроенията и нагласите на казанлъчани по един от наболелите проблеми на градската инфраструктура и местната власт и диалога й с гражданите по този въпрос.
Източник: zakazanlak.bg