Бойко Борисов за „Арена Бургас”: Ще стане по-хубава и от „Арена Армеец”

"От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран", каза лидерът на ГЕРБ

Опит да бъде изплашено населението. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Бургас случая с уран във водата в Хасково. "Над 17 600 тона уран са допити от 1946 г. в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия. Представете си тогава на населението какво му се е случвало. Ако сега е опасно, какво е било през урановите мини по време на 17-и, 20-и, 30-и конгрес на БСП", допълни Борисов.

Днес, заедно с кмета на Бургас Димитър Николов, той направи оглед на два ключови обекта, за които правителството  на ГЕРБ даде "зелена светлина", а скоро ще бъдат и завършени. 

В края на юни трябва да бъде завършен ЛОТ 2 от Южния обход на Бургас. Такава задача постави бъдещият премиер на фирмите, които извършват строителството на отсечката. Другият проект, на който Борисов направи инспекция е изграждащата се многофункционална спортна зала „Арена Бургас“. При вида на проекта, Борисов възкликна: "Че вие я правите по-голяма и от "Арена Армеец". Трябва и стадион да има към нея", пошегува се бъдещият премиер. 

Залата е ключова за града, защото благодарение на нея ще домакинстваме Европейското първенство по лека атлетика на закрито. "Арена Бургас" най-вероятно ще е готова 90% на груб строеж през лятото на 2018г. Тя ще е полезна както за спорта в Бургас, така и за региона. "Бургас е спортен град и заслужава тази зала", заяви Борисов и обеща съдействие. 

Борисов обяви също, че лично ще наблюдава ЛОТ 2 от обхода и е убеден, че малко след началото на летния сезон той ще влезе в експлоатация. И постави срок до юни догодина да бъде приключена и първата част на бъдещия четирилентов път „Поморие – Слънчев бряг“, на който през туристическия сезон има огромни задръствания.
Той се ангажира да съдейства за приключването на двата обекта – ЛОТ 2 и първата част от Поморие до най-големия курорт, веднага след като бъде съставено бъдещото правителство.