Германия: С 52,7 % нараства броя на мигранти заподозрени в престъпления

Очаква се вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер да представи официално новите данни в понеделник

Броят на мигрантите, заподозрени в престъпления в Германия, е нараснал миналата година с 52,7 на сто в сравнение с предходната. Това съобщава днес в. "Велт ам зонтаг", като цитира полицейски доклад, обобщаващ криминалната статистика за 2016 г., предаде ТАСС.
Очаква се вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер да представи официално новите данни в понеделник, уточнява агенцията.
В различни престъпления са били заподозрени общо 174 438 мигранти. Делът им в общото население на Германия - близо 82,2 милиона души, не е голям: по-малък от 2 процента.
Мигранти са обаче извършителите на 35,1 процента от всички джебчийски кражби в Германия и на 11,3 процента от домашните обири. На тях се падат и по 14,9 на сто от всички сексуални престъпления и от инцидентите с нанасяне на тежки телесни повреди. При това не са обобщавани данни за редица нарушения - например нелегално влизане на германска територия.
Статистиката обхваща бежанците и кандидатите за бежански статут в Германия, също и мигрантите, незаконно влезли в страната, уточнява вестникът.