Цветанов: Няма да дадем министерствата на образованието и финансите

"Видяхме доста коментари и доста предположения"

"От образованието ГЕРБ няма да отстъпи, от Министерство на финансите също. Министър-председателят е Борисов. За всяко едно министерство ще има разговори , но от тези 3 поста ГЕРБ не прави компромиси", катерогичен беше Цветан Цветанов в ефира на Нова Телевизия.

"Приложихме европейската практика - лидерът е номиниран за министър-председател. Не смятам, че това трябва да е тема, която да разделя, това беше просто едно условие. Валери Симеонов не приемаше, че подадохме оставка", добави той.

"БСП е странна партия, защото имат многообразие от интереси. Когато Корнелия Нинова ни обвинява, нека кажем как тя стана председател на БСП. Без подкрепата на Георги Гергов тя нямаше да е лидер на БСП", каза Цветанов.

"Всеки с политически опит знае, че трябва да си готов на политически компромиси. Важно е обаче да не се променя начина, по който се води страната. Ние сме заложили, че България не се отклонява от евроатлантическите си ценности", сподели той.

"Как си представяте съжителството на едно управление, ако има несъответствие. То е като в брака - някои хора решават да се разделят, трябва ли да корим единия или другия. Не на всяка цена трябва да управляваш. Смятам, че това което направи ГЕРБ беше най-достойното", заяви Цветанов.

"ГЕРБ не наказа Цецка Цачева за президентските избори. Ще има сериозно присъствие на жени в кабинета "Борисов 3". Цецка Цачева беше един достоен и много добър председател на 41 и 43 парламент", каза Цветанов.

"За мен важното е да се концентрираме върху един четиригодишен мандат", заключи той.