Турция удължи срока за безвизово пребиваване на руски граждани

През ноември 2015 г. след инцидента със сваления от турските ВВС руски бомбардировач Су-24 Русия прекрати безвизовия режим с Турция

Турските власти удължиха срока на безвизово пребиваване за граждани на Руската федерация до 90 дни, съобщи ТАСС. Това е съобщил министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу пред журналисти в неделя.
Ние удължаваме срока, в течение на който руснаците ще могат да пребивават в Турция без визи от 60 на 90 дни, заяви Чавушоглу.
През ноември 2015 г. след инцидента със сваления от турските ВВС руски бомбардировач Су-24 Русия прекрати безвизовия режим с Турция. Анкара обаче не предприе ответни мерки. На 10 март на заседание на Висшия съвет за сътрудничество на Русия и Турция турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че смята за необходимо да предприеме допълнителни усилия за въвеждане на безвизов режим между двете страни. Тогава той отбеляза, че се води работа по въпроса и изразил надежда, че този въпрос ще бъде решен в най-близко бъдеще. Руският лидер Владимир Путин от своя страна подчерта, че забраната за наемане на работници от Турция ще бъде снета в най-близко време.