Община Добрич разширява транспортната схема в града

Откриват се и нови автобусни спирки

Община Добрич  разширява транспортната схема и спирките, това съобщи на днешната кметска оперативка Йордан Йорданов,

Миналата седмица Комисия е провела работно заседание за одобряване на нова транспортна схема в Добрич и в отговор на искания от страна на гражданите за създаване на възможност за улесняване на придвижването с градски транспорт в посока индустриалната зона на града.

Предвижда се да бъде създадена нова автобусна спирка в района на изхода за село Врачанци, след фирма „Тедива“. Създават се и нови автобусни спирки пред фирма „Пато“ и в района на бившата Резиденция.  

Освен това се променят часово маршрутни разписания на градските автобуси за квартал „Рилци“, като предложението е последните автобуси,  да са с час поне  21.00 ч. По този начин до голяма степен ще бъдат удовлетворени исканията на жителите на квартал „Рилци”, заяви Йорданов.

Проблемът с разписанието на спирките от градския транспорт може да бъде решен радикално чрез изпълнение на проекта  за Интегриран градски транспорт по ОП Региони в растеж, който предстои, заяви Кметът Йорданов. Той допълни, че на сайта на общината има информация за разписанието на автобусните линии в града.