Стартира конкурс „Засади Капана“

Мисия Пловдив

24-04-2017, 17:42

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Интересна идея за създаване на градинки в градска среда стартира в Капана – квартал на творческите индустрии, подкрепена от фондация „Пловдив 2019“

Интересна идея за създаване на градинки в градска среда стартира в Капана – квартал на творческите индустрии, подкрепена от фондация „Пловдив 2019“.
До началото на май всички хора със „зелени“ идеи имат възможност да се включат в конкурса „Засади Капана“, вдъхновен от артистичното озеленяване, чрез отглеждане на ароматни и ядливи растения в градски условия. Капана отново е мястото, което ще даде своя уникален пример за промяна в облагородяването на градската среда в Пловдив.
Конкурсът има за цел да създаде демонстрационни артистични и атрактивни мини градинки, които да облагородят градското пространство, като фокусират вниманието на гражданите и ги мотивират сами да участват във формирането на заобикалящата ги среда.

В конкурса могат да се включат както жителите на квартала, така и артисти, декоратори, озеленители, биопроизводители, хоби градинари, занаятчии, еколози, еко организации, училища, студенти, бизнес. Те ще имат възможност да демонстрират своите умения и опит в реализирането на градски мини градини и така да вдъхновят жителите на квартал Капана да декорират балконите, домовете и покривите си екологично, зелено и здравословно.   
Организаторите на конкурса са предвидили за участниците награди и грамоти.

На 27-ми май на сцена „Ядрото“ в Капана ще бъдат представени най-добрите идеи от конкурса.