111 магистър-фармацевти се дипломират във Факултета по фармация на МУ - Пловдив

Животът

25-04-2017, 07:58

Снимка:

МУ – Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От всички дипломанти 76 са български граждани и 35 - чуждестранни граждани

111 студенти “Факултета по фармация” на Медицински университет – Пловдив ще получат своите дипломи за висше образование на образователно-квалификационна степен „Магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“. Изпращането на деветия випуск ще се състои на тържествена промоция днес 25 април, вторник от 11 часа в Дома на културата „Борис Христов“
От всички дипломанти 76 са български граждани и 35 - чуждестранни граждани.
С отличен успех от следването и от държавните изпити са 6 студенти. Средният успех от следването за целия випуск е добър 4.22, а от държавните изпити – добър 4.16.
Тържествената церемония ще се води от декана на факултета – проф. д-р Людмил Пейчев. Промотор ще бъде доц. Людмил Луканов – предишен декан на факултета и дългогодишен преподавател.
Магистър-фармацевт Даниела Алексиева Йосифова, която е първа по успех, ще отговори на словото на Промотора. Втората по успех - магистър-фармацевт Таня Христова Милева, ще чете клетвата.
Според Националната рейтингова система на висшите училища в България възпитаниците на Фармацевтичен факултет на МУ-Пловдив намират почти 100% професионална реализация.