Представят резултатите от проекта „Дигитално културно-историческо наследство на Община Пловдив“

Мисия Пловдив

25-04-2017, 07:52

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За целите на дигитализацията от средите на културните институции, участващи в проекта е назначен персонал от четиринадесет експерти

Заключителна пресконференция по повод изпълнените дейности на проект „Дигитално културно-историческо наследство на Община Пловдив“ ще се състои днес 25 април 2017 г., вторник, от 11.00 часа в конферентна зала на Народна Библиотека „Иван Вазов“.
Представителите на заинтересованите страни по проекта, медиите и гражданите ще бъдат информирани за изпълнените дейности и постигнатите резултати по проекта. В пресконференцията ще участва заместник-кметът „Култура и туризъм“ Амелия Гешева.
Проект „Дигитално културно-историческо наследство на Община Пловдив“ е финансиран от Програма BG08 „Културно наследство и съвременни изкуства“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Общата стойност на проекта е 586, 778,77 евро, като 100 % от нея е БФП.
По проекта е дигитализирано движимото и недвижимото културно-историческо наследство от фондовете на най-важните културни институции на територията на Община Пловдив – Народна библиотека „Иван Вазов“, Регионален исторически музей – Пловдив, Регионален етнографски музей, Регионален археологически музей, Общински институт „Старинен Пловдив“ и Градска художествена галерия – Пловдив.

По проекта са оборудвани 2 дигитални центъра и 4 мобилни станции, където e извършена дигитализацията на недвижимото наследство.
За целите на дигитализацията от средите на културните институции, участващи в проекта е назначен персонал от четиринадесет експерти. По този начин се постига подобряване на административния капацитет на участващи в проекта партньори.