Въвеждат мини кръгово движение около стадион „Ивайло”

Мисия

25-04-2017, 08:21

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съветници се чудят как да опазят здравето на децата от недобросъвестни шофьори

Предложението за еднопосочно движение на превозните средства и поставяне на ограничители на скоростта по улиците „Йоновка”, „Филип Тотю”, „Славянска” и по „Тодор Балина” в частта от пресечката с ПМГ „Васил Друмев” до „Йоновка” идва от Постоянната комисия по проблеми на гражданското общество и борба с корупцията. То ще бъде внесено в Общинската комисия по организация на движението и ще се разгледа до края на този месец.
На свое заседание снощи общинските съветници се обединиха около становището, че въведените временни мерки за ограничаване на паркирането и спирането на движението не работят. Необходима е нова транспортна схема, за да се ограничи максимално вероятността от на стъпване на конфликтни ситуации с деца. Не само около ОУ „Бачо Киро” , но и около ДГ „Първи юни”, заяви председателят на комисията Николай Илчев.
Има законова възможност проблемът да се реши. Не трябва да разчитаме полицай да стои там постоянно. За мен най-добрият начин е еднопосочно движение и „легнал полицай”, коментира председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов
Ще въведем по-чести посещения и място за контрол, обеща началникът на КАТ Пътна полиция главен инспектор Атанас Атанасов
Според зам.-кмета на Общината Георги Камарашев нещата няма да се променят и след организацията на еднопосочно движение. Нагледах се на най-невероятни неща.  Чудесии от героизъм видях. За всичко това са виновни хората. И да спрем движението, подобрение няма да има. Положението е трагично от поведения, които нямат нищо общо с морала” каза зам.-градоначалникът.
По думите на д-р Мавроди Калейнски предложението е добро и разумно. Общинският съветник смята, че след края на учебната година ще може да се провери ефективността на новата транспортна схема.