Окончателно: Ученика, причинил смъртта на жена на "Зебра" остава в ареста

Предвиденото от НК наказание за престъплението, в което Асен Гюрганчев е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 15 години затвор

Апелативният съд отказа да уважи жалбата на 18-годишния ученик  Асен Гюрганчев срещу определение на Окръжен съд – Пловдив, с което му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".
Той е обвинен в това, че на 13.04.2017 г. при управление на моторно превозно средство лек автомобил е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Бонка К., като деянието е извършено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл. 343, ал.3, б. „б“ пр.1 вр. с ал. 1 б. „в“ вр. чл. 342 ал.1 от НК.
Съдът намери, че е налице обосновано предположение относно авторството на престъплението, в което е обвинен Асен Гюрганчев Според медицинската експертиза, представена днес от прокуратурата, уврежданията на пострадалата Бонка К., са били изключително тежки. Събрани са множество показания на свидетели, които към настоящия момент изясняват механизма на настъпилото произшествие.
Според съда е налице опасност Асен Г. да се укрие предвид поведението му след произшествието. Освен това  Асен Гюрганчев не живее на адреса в гр. Стамболийски, на който е регистриран, а в гр. Пловдив.
Предвиденото от НК наказание за престъплението, в което Асен Гюрганчев е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 15 години затвор.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.