Льо Пен измести Макрон от центъра на вниманието

Тя изненадващо посети завод, застрашен от преместване в Полша

Кандидатката на крайнодясното за президент на Франция Марин льо Пен измести опонента си Еманюел Макрон от центъра на вниманието днес, когато направи изненадващо посещение в завод за домакинска техника, който предстои да бъде преместен в Полша и стана пореден символ на загубата на работни места във Франция, съобщават от Abc News.

Докато Макрон имаше среща с профсъюзни лидери от завода на "Уърлпул" в Северна Франция, Льо Пен се появи пред самата сграда сред работници в яркожълти светлоотразителни жилетки и се обяви за кандидатката на френските работници.

Хитрият ход, който френска телевизия излъчи на живо, веднага отвлече вниманието от посещението на Макрон. Докато тя си правеше селфита с хората пред застрашения от закриване завод, той бе показан на среща при закрити врата с профсъюзни лидери в град Амиен, облечен в костюм и вратовръзка.

Дори преди ненадейната поява на Льо Пен, днешната спирка от предизборната кампания на Макрон в район, където опонентката му получи най-много гласове на първи тур, бе изпълнена с риск. Проевропейският центрист трябваше да върви по тънък лед между това да защити програмата си за справяне с хроничната безработица във Франция и това да не прави обещания, които после ще му бъде трудно да изпълни.

Фабриката в Амиен, където производството на сешоари за коса ще спре тази година и ще бъде преместено в Полша, е едно от многото подобни предприятия, станали символ на загубата на работни места в страната. В завода в Амиен работят 290 души. Застрашени са работните места и на още 60 служители на фирма подизпълнител.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"