160 петлета в Годината на петела

Мисия Пловдив

27-04-2017, 15:13

Снимка:

Район “Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Малките артисти и певци бяха нетърпеливо пъстро множество, което бързаше да покаже наученото през годината

"160 петлета в Годината на петела” - под този надслов децата от ДГ„Захарно петле” посрещнаха днес родители и гости на пролетен празник. В двора на градината се събраха всички петленца, преоблечени като приказни герои, като калинки и бръмбарчета, рибки, медузи и хороводци. Цветанка Лазарова, директор на детското заведение, откри тържеството, като пожела на всички деца здраве и щастливо детство, и сподели, че и тя, и гостите са нетърпеливи да видят и чуят какво са подготвили малките артисти за своята празнична изява. Тя представи кмета на района инж. Ральо Ралев, който заедно с екипа си, бе сред многобройните гости на детската градина.

Малките артисти и певци бяха нетърпеливо пъстро множество, което бързаше да покаже наученото през годината. Кума лиса и Петльо откриха програмата, а след това за зрителите стана невъзможно да изразят предпочитание кое изпълнение е най-добро – всички деца бяха отлично подготвени и участваха с огромно желание да представят и себе си, и своята група по най-достоен начин. Много щастливи бяха и учителите, чиито усилия са в основата на отличните и разнообразни участия, и родителите, които не можеха да се нагледат и нарадват на децата си.

Кметът Ралев поднесе цветя на директорката за всеотдайната и работа и отправи сърдечните си поздрави към нея, към целия педагогически екип, към щастливите деца, които в края на тържеството с усмивки посрещнаха вестта, че за всяко има захарно петле.

Концертът в ДГ „Захарно петле” е поредна стъпка, реализираща идеята на район „Северен” да насити с празнични изяви дните до 1 юни – Деня на детето.