Фандъкова: Лидерската академия се утвърждава като устойчива програма

Лидерското обучение е един от многото успешни проекти на Съвета на жените в бизнеса

Лидерската академия се утвърждава като устойчива програма за обучение на жени предприемачи. Преобладава броя на жените от малки и средни компании.

Малките и средните предприятия в София са над 95% от бизнеса в града и в тях работят над 70% от трудоспособните хора. Поздравявам Съвета на жените в бизнеса, тъй като дава възможност именно по-малки фирми, които нямат достъп до корпоративни програми, да получат нови знания и умения. И това се вижда днес от новите випускници на третата Лидерска академия. Залата е пълна с жени-лидери, предприемчиви хора, които са вдъхновени и ще вдъхновяват в своята работа. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която връчи дипломите на завършилите третата Лидерска академия.

Лидерското обучение е един от многото успешни проекти на Съвета на жените в бизнеса. Убедена съм, че вашите успехи са и във вашата работа и винаги се учудвам как се справяте и като лидери на успешни компании, посочи също столичният кмет Фандъкова.

Досега одобрени и преминали успешно обучението са над 120 жени, като най-много са от София - средно над 70%.

На тържествената сесия присъстваха и Боряна Манолова - председател на УС на СЖБ, Цвети Минчева - ръководител на работната група на Лидерска академия, почетни членове на Лидерската академия.

Предстои обявяване на кандидатстването за четвъртата академия.