За първи път в България ще кацне изтребителят F-35A

Президентът Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево, където ще наблюдава демонстрация на военновъздушни способности на ВВС на САЩ

Най-модерният многоцелеви изтребител от пето поколение F-35A ще кацне за първи път в България днес, в авиобаза Граф Игнатиево. Министърът на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще наблюдават демонстрацията на военновъздушни способности от екипажи и самолети на Военновъздушните сили на САЩ. Изявления за медиите ще направят командващият на 3-то командване на Военновъздушните сили на САЩ с отговорности в Европа и Африка, в Рамщайн, Германия, генерал-лейтенант Ричард Кларк и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.

Президентът Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево, където ще наблюдава демонстрация на военновъздушни способности, представени от  екипажи и самолети на Военновъздушните сили на САЩ.

На демонстрацията ще присъстват и депутати от 44-то Народно събрание, заместник-посланикът на САЩ в България Мартина Стронг и представители на посолството на САЩ в България са поканени да наблюдават демонстрациите в авиобаза Граф Игнатиево.