Пълна промяна за разрушените мостове в селата край Приморско

Животът

28-04-2017, 10:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

До началото на лятото съоръженията ще бъдат пуснати в експлоатация

Ремонтните дейности по възстановяването на двата моста на Веселие и Ново Паничарево са към своя край. И двете съоръжения пострадаха по време на големите наводнения през 2014 г.  Мостовете са ключови съоръжения за двете селища – през тях минава река Ропотамо.

До 15 дни ще бъде  готов въженият мост в Ново Паничарево, който се ремонтира със средства от общинския бюджет. Той осъществява връзката между селото и красивия парк, където ежегодно се организира селищния събор. Мостът е бил разрушен през 1974 година, когато също е бил пометен от водната стихия. Възстановен е тогава, но през 2014 година, отново пострада при последното голямо наводнение. Сега жителите на приморското село до дни ще могат да се похвалят с напълно ново мостово съоръжение.

До началото на летния сезон ще бъде  пуснат в експлоатация и мостът на Веселие. След като съоръжението бъде завършено, ще бъде премахнат и временния път с временен брод, който замества разрушения мост и свързва Веселие с общинския център. На няколко пъти при покачване нивото на реката обходният път биваше заливан и това създаваше проблеми на трафика към и от с. Веселие. С приключване на ремонтните дейности по моста този проблем ще бъде преодолян.