Кобрата победи Джонсън и го прати в болница

Спорт

29-04-2017, 09:11

Снимка:

btv.bg/ архив

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

В "Арена Армеец" ще очакват победа на Кубрат Пулев над Кевин Джонсън

Следващият мач на българина ще е битката за световната титла

Най-добрият български професионален боксьор прибави в своят актив още един успех, след като надви Кевин Джонсън пред екзалтираната публика. Срещата продължи пълни 12 рунда, като в крайна сметка Кобрата победи по точки при пълно съдийско единодушие. По този начин българинът заявява по категоричен начин, че е готов за ожесточена битка за световната титла, която ще е следващият му мач.

Очаква се негов съперник да бъде победителят от утрешната среща между Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Минути след мача Пулев заяви, че ще се подготвя усилено за следващата среща и има готовност да влезе в здрава подготовка и да бъде по-адекватен в следващия етап по пътя към титлата.

Кубрат започна двубоя повече от предпазливо и в първите две части изоставаше по брой точки от Джонсън, но във втората половина от срещата той пое инициативата в своя полза. В крайна сметка Пулев имаше повече чисти попадения и контакти, а неговият съперник след шестия рунд залагаше единствено на “клинч“, навеждане и бягане от чист бокс, което в крайна сметка го опази от нокаут. Кубрат Пулев не намери точния удар, за да го свали, нито пък подходяща комбинация, за да го повали на земята.

Пулев има 26 мача при професионалистите в кариерата си – спечелил е 25 от тях, като 13 пъти е нокаутирал своите опоненти. Единствената му загуба е с нокаут от Владимир Кличко на 15 ноември 2015 година при предишния му опит да щурмува световната титла.