Не изхвърляйте непотребни вещи на улицата

Мисия Пловдив

29-04-2017, 09:55

Снимка:

ОП „Чистота“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Площадката работи 365 календарни дни в годината /без почивен ден/ от 07:30 до 17:00 ч.

„Тъй като в предстоящите почивни празнични дни се очаква част от пловдивчани да започнат почистване на домовете си от стара покъщина  и непотребни вещи, нека да не изхвърлят всичко до контейнерите за битови отпадъци, а да го предават безвъзмездно на специализираната площадка в базата на ОП „Чистота“ – ул. „Даме Груев“ 64 А“, призова директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.
Площадката работи 365 календарни дни в годината /без почивен ден/ от 07:30 до 17:00 ч. Могат да се предават всякакви хартиени и картонени опаковки – кашони, кутии от обувки, бонбони и др.; пластмасови и стъклени опаковки - бутилки, буркани и др.; плоско стъкло; пестициди и други химикали;  флоуресцентни тръби и други отпадъци, съдържащи живак; бои, мастила, лепила, смоли, съдържащи опасни вещества; перилни и почистващи препарати, както и техните опаковки; излезли от употреба лекарствени продукти; обемни отпадъци – дюшеци, легла, гардероби, фотьойли, матраци и други мебели; кофи, легени, автомобилни гуми и др.
„Приканвам гражданите да не замърсяват край домовете си, а да натоварят ненужните вещи в колата си и да ги докарат на площадката“, каза Иван Стоянов.